Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ne hallgass az ördögre
  2016-07-12 13:46:40, kedd
 
  Ne hallgass az ördögre


Sátán célja, hogy gyöngéden a pokolba vezessen, ráadásul ő a meggyőzés fekete művészetének kiváló mestere. Ha van némi ismereted a Bibliáról, akkor lehet, hogy teológiai síkról közelít meg, sürgetve, hogy egy pálfordulatos élményre várj, Istennek valamilyen egetrengető, ellenállhatatlan beavatkozására. Ebben az esetben Sátán a Biblia-tudóst játsza, meg akarva győzni arról, hogy ekképpen gondolkodj: ,,Isten szuverén, nemde? Ő kiválasztotta a magáéit, aki közül egyik sem vész el. És senki sem hihet, amíg Isten nem teszi képessé őt. Nagyon helyes, akkor ha én a választottak közül való vagyok, akkor Istené a felelősség, hogy leszálljon a mennyből, állítson meg engem az én utaimban és ébresszen hitre fel engem. Ha megteszi, hinni fogok. Addig a különleges pillanatig azonban maradok úgy, ahogy vagyok."
Emlékszel a példázatbeli gazdag férfira, aki ilyen különleges eseményt akart hitetlen testvérei számára? Lényegében azt kérte, hogy menjen vissza valaki hozzájuk a halálból. ,,Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el őt az én atyámnak házához; Mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy ők is ide e gyötrelemnek helyére ne jussanak" (Lukács 16,27.28). Micsoda látványos evangélizációs alkalom lett volna az! Képzeld el, hogy mennyire drámaian szólt volna a meghívó: ,,Jövő héten, a Betlehem Református Gyülekezetben - különleges szónok, közvetlenül az örökkévalóságból. Egyetlen fellépés. Ne szalaszd el ezt a túlvilágról érkezett vendéget!"
De Ábrahám válasza visszautasító és lehangoló volt: ,,Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat. Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad" (Lukács 16,29.31). Nem szükséges, hogy megtérésed ügyében Isten rendkívüli beavatkozásától függj. Nincs erre szükség, mivel a Bibliában rendelkezésedre bocsátotta az üdvösséghez szükséges összes információt. Ha nem akarsz abban hinni, amit ő mond, akkor a mennydörgés és villámlás kísérte beavatkozás sem változtat sorsodon.
Ha még fiatal, erős és egészséges vagy, az ördög valószínűleg azt sugallja, hogy milyen bolondság ilyen korban a halállal és az ítélettel foglalkoznod. Miért, hiszen annyi év áll még előtted! Elég időd lesz öregségedre. De honnan tudod, hogy eléred az időskort? Az Úr Jézus beszélt egy emberről, aki meg volt győződve, hogy ,,sok esztendő" áll még előtte, és ezt mondta saját lelkének: ,,tedd magadat kényelembe, egyél, igyál, gyönyörködjél! Monda pedig néki az Isten: Bolond, ez éjjel elkérik a te lelkedet te tőled; a miket pedig készítettél, kiéi lesznek?" (Lukács 12,19.20). Jonathan Edwards emlékezetes illusztrációjában, a gonoszok olyanok, mint azok az emberek, akik egy korhadt deszkán akarnak átjutni a szakadékon, amelyik már túl gyenge ahhoz, hogy súlyukat megbírja. Ellenben nem tudják, hogy a deszka melyik része korhadtabb és ezért minden lépésük veszélyes.
Akármelyik pillanatban megcsúszhat a lábad az idő ,,deszkáján" és lezuhansz az eljövendő világba. Isten még most is életben tart téged, de ha nem vagy megtért, haragszik rád éppen úgy, mint a pokolban levő sokaságra. Ma este egy haragvó Isten kezeiben fekszel le majd ágyadba. Milyen okod van azt gondolni, hogy biztosan felkelsz? És, ha nem kelsz fel, hol fogsz kikötni?
Esetleg attól félsz, hogy kinevetnek. Tudod, hogy ki kell békülnöd Istennel, de mit szólnak hozzá a barátok? Okosak, kifonomultak és nyeglék. Hallottad és valószínűleg csatlakoztál is a vallásról szóló gúnyolódásaikhoz. Mit szólnak, ha belőled keresztyén lesz? Szinte hallod is szellemes megjegyzéseiket és látod lesajnáló gyűlöletüket. De beleegyezzel-e abba, hogy mások a pokolba küldjenek? Megengeded, hogy mások nevetése visszatartson az üdvösségtől? Micsoda visszataszító paródiája ez a barátságnak! Hány ,,barát" átkozza majd egymást az eljövendő világban? ,,Krisztus közel jött hozzám", morogják majd fogvicsorogva, ,,de túl sokat adtam a te jó véleményedre. Tönkretettél engem. Részben neked köszönhetem, hogy itt vagyok". És gyűlölik egymást egy egész örökkévalóságon át. A kárhozat túl magas ár egy barátságért.
Vagy lehet, hogy egyszerűen szerelmese vagy e bűnös világ élvezeteinek és vonakodsz azokról lemondani. Félelmetes irónia van Ábrahámnak a pokolban levő gazdaghoz intézett szavaiban: ,,Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben" (Lukács 16,25). ,,Te javaidat". Mennyire szörnyen bánthatták ezek a szavak ezen elkárhozott, sínylődő lény lelkét! ,,Az én javaim! Igen, azt hittem, hogy jó dolgok. Ezeknek szenteltem magam, a pénznek, a fényűzésnek és az önzésnek. Mindennél értékesebbnek tartottam ezeket és eladtam halhatatlan lelkemet megszerzésükért. De mit érnek nekem ezek a ,,javak" most?"
Templomba járók is lesznek a pokolban. Az ítéletnapon egyes prédikátorok, evangélisták és vezetők széles mosollyal állnak majd meg Krisztus előtt, az elismerő szóra várva. De meglepődésükre és rémületükre a következőket hallják: ,,Sosem ismertelek titeket. Távozzatok tőlem." Lehet, hogy felszólalnak: ,,Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?" (Máté 7,22). Ugye mi nem kerülünk a pokolba?" De bizony igen, mivel sosem születtek újjá, sosem lettek új emberré. Hitük felszínes és hamis volt.
Lehet, hogy még most is hitetlenkedsz. Nem engeded meg, hogy egy prédikátor rád ijesszen ilyen primitív szöveggel, mint ez. Te nem akarod elfogadni, hogy a pokol létezik, vagy ha létezik, akkor azt, hogy te valaha is oda kerülsz. Valóban ez a többség véleménye. A Gallup által az Egyesült Államokban készített közvéleménykutatás szerint a megkérdezettek mindössze négy százaléka gondolta úgy, hogy valószínûleg a pokolba kerül. Sok elkárhozott lélek ugyanezt gondolta. Nem hittek a pokol létezésében. De hisznek most, mivel oda kerültek. De számukra már minden késő. Számodra nem - még nem. Isten ad neked egy lehetőséget, hogy megmenekülj, segítségül hívva Fiát, hogy legyen a Megváltód.
Mi többet mondhatnék? Isten igéjéből kis betekintést kaptál abba, hogy milyen lehet a pokol. Nem tudom elhinni, hogy oda akarsz jutni. De, ha nem kiáltasz Krisztushoz, hogy megmentsen, akkor ez lesz a sorsod, amelyet saját magad választasz. Valóban ilyen romlást akarsz magadnak?
A legostobább oldala az egésznek az, hogy örök kárhozatod teljesen felesleges. Mivel az Úr Jézus Krisztus kérlel téged még ebben a pillanatban is. Miközben ezeket a szavak olvasod, Ő magához hív, megparancsolva, hogy fordíts hátat a bűnnek, amely csak romlást eredményez. Ő végtelenül kegyelmes és jóságos. Ha kéred, hogy a Megváltód legyen, elfogad és megbocsát. Tisztára mos és örökre biztonságba helyez, te pedig szent és boldog leszel, egy örömteli és dicsőséges jövőre tekintve a mennyekben. ,,Ma, ha az ő szavát halljátok, meg ne keményítsétek a ti szíveiteket" (Zsid. 4,7). (folyt. köv.)

Edward Donnelly
 
 
0 komment , kategória:  Menny és pokol  
Címkék: örökkévalóságból, ellenállhatatlan, gúnyolódásaikhoz, rendelkezésedre, örökkévalóságon, megjegyzéseiket, beavatkozásától, megszerzésükért, evangélizációs, megparancsolva, beavatkozására, megkérdezettek, meglepődésükre, pálfordulatos, kiválasztotta, értékesebbnek, hitetlenkedsz, gyülekezetben, fogvicsorogva, visszataszító, visszatartson, visszautasító, keményítsétek, gyönyörködjél, következőket, prédikátorok, példázatbeli, gyűlöletüket, foglalkoznod, beleegyezzel, véleményedre, valószínűleg, tönkretettél, evangélisták, művészetének, cselekedtünk, pokolba vezessen, meggyőzés fekete, pálfordulatos élményre, esetben Sátán, választottak közül, különleges pillanatig, példázatbeli gazdag, túlvilágról érkezett, halottak közül, üdvösséghez szükséges, ördög valószínűleg, ítélettel foglalkoznod, miket pedig, gonoszok olyanok, korhadt deszkán, deszka melyik, Betlehem Református Gyülekezetben, Jonathan Edwards, Egyesült Államokban, Jézus Krisztus, Edward Donnelly,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Paul David Tripp Április 24  Április 22. a Föld napja,  Idézetek a barátságról  Paul David Tripp Április 23  Paul David Tripp Április 23  Az Európai Unió is foglalkozik...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Gaál Viktor gondolata  Idézetek a barátságról  Föld napja április 22  Amit átélünk,  Föld napja április 22  Ünnepelj csak  Mindenünk, amink van, amit sze...  A fák lelke  Az elfogadásnak...  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Emberként automatikusan értéke...  Jó éjt  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Ahogy emelkedik a rezgés...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  A fenyő nem szép fa, (...)  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  A könnyek összegyűjtése  Gaál Viktor gondolata  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Gaál Viktor gondolata  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  A világnak égető szüksége van ...  Emlék  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Szent György napi hiedelmek, s...  A Gömb  Muratáj  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ha így haladunk...  Messziről jött ember  Minden gyerek jó.  Amit átélünk,  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Maradék idő  Föld napja április 22  Ha így haladunk...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A lelki élet nem arról szól, ....  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Környezetvédelem  Alvó cica  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Szép estét  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
pokolba vezessen, meggyőzés fekete, pálfordulatos élményre, esetben Sátán, választottak közül, különleges pillanatig, példázatbeli gazdag, túlvilágról érkezett, halottak közül, üdvösséghez szükséges, ördög valószínűleg, ítélettel foglalkoznod, miket pedig, gonoszok olyanok, korhadt deszkán, deszka melyik, eljövendő világba, pokolban levő, haragvó Isten, vallásról szóló, pokolba küldjenek, eljövendő világban, egész örökkévalóságon, szavak ezen, ítéletnapon egyes, elismerő szóra, következőket hallják, pokol létezik, többség véleménye, megkérdezettek mindössze, pokolba kerül, pokol létezésében, legostobább oldala, szavak olvasod, örökkévalóságból, ellenállhatatlan, gúnyolódásaikhoz, rendelkezésedre, örökkévalóságon, megjegyzéseiket, beavatkozásától, megszerzésükért, evangélizációs, megparancsolva, beavatkozására, megkérdezettek, meglepődésükre, pálfordulatos, kiválasztotta, értékesebbnek, hitetlenkedsz, gyülekezetben, fogvicsorogva, visszataszító, visszatartson, visszautasító, keményítsétek, gyönyörködjél, következőket, prédikátorok, példázatbeli, gyűlöletüket, foglalkoznod, beleegyezzel, véleményedre, valószínűleg, tönkretettél, evangélisták, művészetének, cselekedtünk, élvezeteinek, gyötrelemnek, csatlakoztál, kifonomultak, prófétáltunk, választottak, felszólalnak, köszönhetem, megmenekülj, szíveiteket, bizonyságot, elkárhozott, készítettél, lehetőséget, öregségedre, ítéletnapon, létezésében, halhatatlan, barátságért, emlékezetes, krisztushoz, egetrengető, pillanatban, betekintést, megcsúszhat, beavatkozás, információt, mennydörgés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6592
  • e Hét: 40368
  • e Hónap: 69680
  • e Év: 257482
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.